Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kilpailutoiminta

 

ÄH järjestää lähinnä kilpailuharjoituksia.  Kilpailuharjoitukset ovat nimensä mukaisesti harjoitusta varsinaisia kilpailuja varten. Kaikkien ratsastusseurojen ratsukot ovat tervetulleita! Harjoituskisoissa on sallittua neuvoa osallistujaa ja esimerkiksi puomiluokassa voi olla taluttaja. Näin nuoretkin ratsukot pääsevät kilpailu-uransa alkutaipaleelle. 

 

1- tason kilpailuissa, erona kilpailuharjoitukseen, ratsastajalta vaaditaan jonkun ratsastusseuran jäsenyys eli pelkkä green card tai yksityinen vakuutus ei riitä. 1-tason kilpailuihin vaaditaan maksullinen E-lupa. Myös 1-tason kisoissa otetaan huomioon kokemattomat ratsukot järjestämällä eritasoisia luokkia. Kilpailuasuna pakollisena kypärä, muuten käy siistit vaatteet sekä turvalliset kengät. Etuna sekä harjoituskisoissa, että 1-tason kisoissa oman seuran jäsenille alhaisemmat osallistumismaksut.

 

Koulu- ja estekilpailuja pyritään järjestämään sekä kevät- että syyskaudella vähintään yhdet. Seura pyrkii järjestämään resurssien puitteissa myös maastoestekilpailuja, sillä seuralla on kiinteät esteet Mikonmajan tiluksilla Ähtärissä. Harjoittelumahdollisuus maastoesteillä on vuosittain kuivan maan aikaan (seuran jäsenille maksutonta).
Järjestämme joka vuosi seuranmestaruuskilpailut, vuorotellen koulu- ja esteratsastuksessa. Kilpailuissa palkitaan kolme ratsukkoa sekä junioreista, että senioreista. Varsinaiset seuramme jäsenet voivat ottaa osaa mestaruusluokkaan.


Kaikissa seuramme järjestämissä kisoissa ratsastajalla tulee olla vakuutus, joten vaadimme jonkin ratsastusseuran jäsenyyden tai green cardin. Kilpailukutsuista selviää, riittääkö green card osallistumisoikeuteen. Kilpailuihin osallistuvilla hevosilla ja poneilla tulee olla voimassa oleva rokotustodistus mukana. Kilpailukutsut julkaistaan nettisivuilla 2-3 vk ennen kilpailuja ja lähtölistat kisoja edeltävänä iltana seuran facebook-sivulla. Muistakaa lukea kilpailukutsujen erityismääräykset huolellisesti!

 

Kilpailuihin osallistuvien henkilötietojen käsittely (pdf)

 

Seuralla on tapana muistaa alkuvuodesta edellisen vuoden ahkerimpia, menestyneimpiä tai muuten itsensä ylittäneitä seuran edustajia. Nämä selvitetään ranking-pistetaulukolla, jonka jokainen kisaaja voi itse loppuvuodesta tulostaa, täyttää ja palauttaa seuran hallitukselle. Pisteitä saa jo hyväksytystä suorituksesta, ei tarvitse siis välttämättä sijoittua ollenkaan. Lataa tästä ranking-lomake.

 

Kilpailuluvat:

Uudet kilpailuluvat 2-tasosta alkaen haetaan hallitukselta, joka noudattaa SRL:n suositusta kilpailulupien myöntämisessä. Mikäli haluat saman luvan kuin edellisenä vuonna, voit ostaa sen suoraan verkosta https://ratsastus.lisenssikauppa.fi

Kriteerit esim. D-luvalle: Ratsastajan tulee käydä sääntökoulutuksessa ja suorittaa lupakoe hyväksytysti; hyväksytty tulos (alle vuoden vanha) 1-tason kisoista samalta tasolta kuin 2-tasolla aikoo kilpailla (esim. 90cm tai helppo C); kilpailija on maksanut kuluvan vuoden jäsenmaksunsa; ikä (nuorten kohdalla hallitus harkitsee, onko valmis 2-tason kisoihin). Seura hyvittää D-lupamaksun ratsastajalle kauden lopussa, jos on esittää yksikin hyväksytty tulos kyseiseltä kaudelta. Lisätietoa kilpailemisesta.